3 puntssluitingen

Meerpunts sluitingen

Deurmeerpuntssluiting SKG**« vormen vele jaren de solide basis voor inbraakwerende deuren. Het aantal SKG-sterren geeft aan hoe veilig de sloten zijn uitgevoerd, hoe meer sterren hoe veiliger het produkt is. Sloten met 2 sterren worden vaak omschreven als zwaar, maar er zijn ook sloten met drie sterren die zlefs gekeurd ijn op bijvoorbeeld doorboren.
De meerpuntssluitingen zijn verder geoptimaliseerd door toepassing van de ÚÚnzijdig afgeschuinde haakschoten in combinatie met de nastelbare tolerante sluitkommen.
Bij toepassing van meerpuntssluitingen krijgen deuren minder kans om krom te trekken waardoor alle functies van de deur gewaarborgd blijven.

Functionaliteit

Sleutelbediening: met de sleutel wordt de deur ver- en ontgrendeld waarbij ook de dag-, nacht- en haakschoten worden bediend. Door de twee-tours overbrenging blijft de bediening soepel. Deze uitvoering wordt vooral in woningtoegangsdeuren toegepast.
Krukbediening: met de kruk worden de dag-, nacht- en haakschoten bediend. Nadat de deur door een krukbeweging omhoog is gesloten (nacht- en haakschoten zijn uit) moet de deur met de cilinder worden vergrendeld. Openen van de deur geschiedt door via de cilinder te ontgrendelen waardoor de kruk is vrijgegeven. De deur kan nu als loopdeur worden gebruikt. Deze uitvoering wordt veel toegepast als achter-, terras-, balkon- of bergingsdeur.
- Conform NEN 5096, weerstandsklasse 2 en Politiekeurmerk Veilg Wonen
- Weerstandklasse 3 voor loofhout - deurdikte 54 mm
- Steekmaat PC-72, PC-92 of Woonkeur / Senioren PC-72
- Doornmaat 55 of 65 mm
- Zilverkleurige voorplaat, afmeting 20 x 3 mm, rechthoekig of afgerond
- Lengte rechthoekige voorplaat 2115, 2250 of 2400 mm
- Lengte afgeronde voorplaat 1772 of 2090 mm
- Toepasbaar tot een deurhoogte van 2700 mm
- Toepasbaar voor naar binnen en buiten draaiende deuren
- Toepasbaar voor enkele en dubbele deuren

Paniekfunctie (optioneel)

Met de optionele paniekfunctie is de deur altijd van binnenuit te openen met de kruk, ook als de deur met de haakschoten is vergrendeld. Wel dient hier altijd een vrijloopcilinder te worden toegepast. De paniekfunctie is alleen leverbaar op de sleutelbediende meerpuntssluitingen.

Tonrol meerpuntssluiting (optioneel)

De dagschoot is hier vervangen door een tonrol. Als de deur niet vergrendeld is met de haakschoten kan de deur met behulp van deurgrepen door de sluitweerstand van de tonrol worden gedrukt. De deur hoeft dus niet met een kruk te worden bediend. Een ideale oplossing voor bijvoorbeeld winkels.

Ge´ntegreerde kierstandhouder (optioneel)

De ge´ntegreerde kierstandhouder biedt extra veiligheid. Ook als de voordeur door de bewoner wordt geopend kan een bezoeker niet direct naar binnen. De bewoner moet de kierstandhouder nog ontgrendelen. De kierstandhouder kan vanaf de buitenzijde met de sleutel worden ontgrendeld.© 2012 Hajeve.nl