Luiken

Een eigen visie


Houten luiken

Door toepassing van raamluiken krijgt uw woning een estetisch verfraaiend aanzicht. De woning wordt fraaier. Luiken zijn de vormgevers van het gevelaanzicht. Hier vindt een indruk van de vele mogelijheden die er zijn met houten luiken. Alle soorten en uitvoeringen zijn te combineren. Ook als u een eigen ontwerp, wensen, en/of detailleringen heeft. Alle luiken worden speciaal voor u op maat gemaakt. Houten luiken zijn er in vele soorten. Ter verduidelijking hier de meest voorkomende ;

Paneelluiken

Het randwerk van de paneelluiken worden gemaakt van hardhout (meranti). Daarin wordt een dicht paneel opgesloten. Diverse paneeluitvoeringen zijn denkbaar. Vraag dit na wat de mogelijkheden zijn bij een eventueel gesprek.

Vensterluiken

Vroeger werden deze luiken gebruikt omdat er nog geen glas was. Deze luiken werden gebruikt ter afdichting van het raam. Bij dit luik worden verticale schroten aan elkaar bevestigd en voorzien van een kader, schoor of tussendorpels.

Louvreluiken

Blinden of persiennes worden deze luiken ook wel genoemd. Deze zijn zeer geschikt als zonwering. Combinatie paneel en louvre is zeer goed mogelijk.
© 2012 hajeve.nl