Beglazing

Een eigen visie


Enkel glas/floatglas

Ook wel enkelglas genoemd. Dit is het doorsnee heldere glas wat gemaakt wordt volgens een continue (float)productieproces. Floatglas wordt geproduceerd door de grondstoffen: zand, kalk en soda onder hoge temperaturen te smelten. Kenmerkende eigenschappen van dit glas zijn: doorschijnend, doorzichtig en sterk Dit zogenaamde float glas wordt ook weer gebruikt bij de productie van isolatieglas.
Wilt u meer weten over ons ruime aanbod enkel glas? Neem contact op via het contactformulier.

Isolatieglas

Isolatieglas wordt toegepast om zijn isolerende eigenschappen. Het glas wordt opgebouwd uit een buiten- en een binnenblad met daartussen een met lucht of met een isolerend gas gevulde spouw.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor isolatieglas in uw deur? Neem contact op via het contactformulier.

Isolatieglas HR++

HR++ (hoogrendement) glas is in principe hetzelfde opgebouwd als 'gewoon'-isolatieglas met dit verschil dat bij HR++ glas een flinterdunne metaal-'coating' is aangebracht op de binnenruit. Deze metaal-'coating' kaatst als het ware de warmtestraling terug de woning in, zodat er minder energie nodig is voor het verwarmen van de woning. Hoogrendementsglas levert een nog grotere besparing op en nog meer comfort in vergelijking met 'gewoon'-isolatieglas.
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor HR++ isolatieglas in uw deur? Neem contact op via het contactformulier.

Figuurglas

Er zijn talloze bijzondere glassoorten, die glassoorten die met een patroon uitgevoerd zijn, worden in het glasvak aangeduid met figuurglas. Figuurglas wordt vaak uit esthetisch oogpunt toegepast, maar ook kunnen deze soorten het doorzicht en/of lichtinval verminderen. Bij de fabricage van deze glassoorten wordt het gewenste patroon in het glas gedrukt doormiddel van twee rollen waar het glas tussen doorgevoerd wordt. Hieronder ziet u greep uit alle verschillende soorten figuurglas die wij leveren.

oud-duits-blank brute byzantijn fijn byzantijn grof canale blank canale mat blank
cathedraal blank cathedraal geel cathedraal groen chinchilla cotswold confetti
crepie delta blank delta mat gothic gusz antiek gusz geel
master carre jan hagel master ligne master point master ray nemo
niagara nylon silvit spotlite thela travertino

Glas in lood

Glas in lood is sierglas dat in verschillende ontwerpen opgebouwd kan worden. De verschillende kleuren en vormen glas worden door lood verbonden tot het gewenste ontwerp. Door de vele glassoorten en technieken zijn er in het glas in lood oneindig veel mogelijkheden. Ook uw eigen ontwerp behoort tot de mogelijkheden. Tevens is het mogelijk om glasinlood tussen isolatieglas te laten plaatsen.
Wilt u meer weten over glas-in-lood ? Neem contact op via het contactfomulier.


1B 2B 3B 4B 5B
6B 7B 8B 9B 10B 11B 12B 13B
50B 51B 52B 53B 54B

Veiligheids Glas

Veiligheidglas wordt toegepast om ongelukken te voorkomen als gevolg van doorval en als inbraakpreventie. Onder veiligheidsglas vallen alle soorten draadglas, gelaagdglas en hardglas. Welke soort waar en wanneer moet worden toegepast wordt omschreven in de veiligheidsnorm NEN 3569: Veiligheidsbeglazing in gebouwen. Hieronder een aantal soorten Veiligheidsglas.

1. Draadglas

Draadglas is een glassoort van 6 tot 7 mm dik waarin een net van metaaldraden is verwerkt. Deze draden houden bij breuk het glas bijelkaar, zodat het niet uit elkaar valt met alle gevolgen van dien. Bij draadglas onderscheiden we engels- , brute- en spiegeldraadglas;

engels-draadglas brute draadglas spiegel draadglas

2.Gelaagd Glas

Gelaagdglas is veiligheidsglas dat bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie, deze folie zorgt ervoor dat het glas bijeen wordt gehouden bij breuk. Dit glas is in verschillende diktes verkrijgbaar. Welke dikte moet worden toegepast is afhankelijk van de oppervlakte van het te plaatsen glas en situatie waarin het glas geplaatst moet worden.


3. Hard Glas

Hardglas is glas met een grotere buigbreeksterke dan normaalglas. Dit wordt verkregen door het glas te verwarmen tot de grens dat het glas weer vloeibaar wordt en vervolgens het glas zeer snel af te koelen. Wanneer hardglas breek ontstaan er niet de grote glasscherven die bij normaal glas zouden ontstaan, maar valt het glas in klein gruis dat minder snel verwondingen kan veroorzaken.
Wilt u meer weten over zonwerend glas ? Neem contact op via het contactfomulier.


Facet geslepen glas

Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Omdat onder een bepaald aantal graden wordt geslepen, wordt de glasrand dunner naarmate het facet breder wordt.
Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Een facet kan zowel op een rechtlijnige als op een glasplaat met een afwijkende vorm uitgevoerd worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facetbreedtes mogelijk van 5 tot en met 45 mm.


Zonwerend glas

Zonwerendglas is voorzien van een zonwerende coating die ervoor zorgt dat de zonnewarmte voor een deel buiten blijft. De ventillatie
moet bij dit glas wel optimaal werken om de toch binnengekomen warmte te kunnen afvoeren. Zonwerend glas is te combineren met een warmtereflecterend binnenblad (Low e) om tevens warmte-isolerende eigenschappen, vergelijkbaar met die van HR glas, te verkrijgen. Zonwerend glas wordt met name toegepast op plaatsen waar grote glazen oppervlakten worden gebruikt, zoals in dakbeglazingen en bij structurele beglazingen.
Wilt u meer weten over zonwerend glas ? Neem contact op via het contactfomulier.
© 2012 Hajeve.nl